V hlavnej úlohe – jedlá so zdravým avokádom

Vyskúšajte si pripraviť doma chutné avokádové pokrmy, ktoré vás poriadne zasýtia, a to bez pocitu prejedenia. Odľahčite svoj žalúdok a doprajte si zdravé ovocie plné vitamínov a živín na sladko, aj na slano. Všetky recepty nájdete na Kuchyňa Lidlawww.kuchynalidla.sk.

Avokádové smoothie

Počet porcií: 2

Suroviny:
1 čerstvý ananás
1 avokádo
hrsť čerstvej mäty
125 g čerstvého špenátu
400 ml pomarančovej šťavy alebo pomarančového džúsu Vitafit
10 kociek ľadu

Postup

Ananás ošúpeme, zbavíme drevnatého stredu a nakrájame na menšie kúsky. Avokádo ošúpeme a odstránime kôstku. Nakrájame ho na kúsky a pridáme k ananásu. K ovociu pridáme čerstvý špenát, mätu, pomarančovú šťavu a kocky ľadu. Všetko dôkladne rozmixujeme, až kým nám nevznikne husté smoothie.

Servírovanie

Smoothie prelejeme do pohárov a ozdobíme lístkami mäty.

Šťavnaté morčacie prsia s avokádovým šalátom

Počet porcií: 4 porcie
Potrebujeme: alobal, škrabka

Suroviny:
500 g morčacích pŕs
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
čerstvý tymian
olivový olej Primadonna
šťava z 1 citróna
4 vajcia
2 stonky stonkového zeleru
4 lahôdkové cibuľky
1 uhorka
2 avokáda
250 g kyslej smotany Pilos (16 %)
2 biele bagety

Postup

Očistené kuracie prsia osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, pokvapkáme olejom a rukami vmasírujeme do mäsa. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán do zlato-hneda.

Stiahneme z ohňa, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a olejom, prikryjeme alobalom a necháme chvíľku odpočinúť. V miske zmiešame vajíčka uvarené na tvrdo a nakrájané na kocky, očistené stonky zeleru a 2 lahôdkové cibuľky na drobno.

Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. Nakrájame ju na malé kocky a preložíme do misky. Potom pridáme dužiny avokád nakrájané na malé kúsky, soľ, korenie, šťavu z ½ citróna, kyslú smotanu a zľahka premiešame. Na rozohriatej panvici s olejom opečieme bagety nakrájané na krajce

Servírovanie

Avokádový šalát servírujeme s kuracím mäsom nakrájaným na plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. K jedlu podávame opečenú bagetu. Pokrm posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a najmä mäso ešte pokvapkáme olejom.

Farebná zdravá panvica s avokádom

Počet porcií: 3 porcií
Potrebujeme: stredne veľkú panvicu s pokrievkou

Suroviny:
3 lyžice olivového oleja Primadonna
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 g cherry paradajok
soľ Castello
čierne korenie v mlynčeku Kania
420 g fazule v paradajkovej omáčke z konzervy Freshona
70 g kozieho syra s bielou plesňou Pilos
1 avokádo
3 vajcia
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1 chlieb

Postup

Na rozohriatej panvici s olejom restujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a cherry paradajky. Osolíme a okoreníme. Primiešame fazule v paradajkovej omáčke.

Na základ rozbijeme vajcia, dochutíme soľou a prikryjeme pokrievkou. Necháme na miernom ohni 10 – 12 minút, kým sa vajcia uvaria.

Servírovanie

Hotovú raňajkovú panvicu posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.